honda

zimovnik narval

vida reklama

Članci

Zeleni hleb za pecanje bele ribe

KAKO MOŽETE DA ZA 10 DINARA I PET MINUTA POSLA NAPRAVITE IZUZETNO LOVAN ZIMSKI MAMAC ZA BELU RIBU!

 

zeleni-hleb-pecanje

Glavna karakteristika ribolovnog hleba, sem ukusa, mirisa i hranljive vrednosti je njegova struktura. On je, naime, neuporedivo žilaviji od običnog hleba, pa stoga i postojaniji na udici, sa koje veoma teško spada, što je od posebno velikog značaja zimi, jer je baratanje mamcima vrlo teško, kada su nam na rukama rukavice ili su nam prsti poprilično ukočeni od hladnoće. 

Ribolovni hleb je znatno skuplji od onog koji koristimo u ishrani, ali se neuporedivo manje troši, tako da ne spada u skupe mamce, naročito od kako ga pravi nekoliko domaćih firmi, jer je povećana ponuda uticala na snižavanje cene. U ponudi se može naći ribolovni hleb u više boja i različito namirisan, ali možemo kupiti i onaj najobičniji i potom ga lako i brzo aromatizovati i ofarbati, kako bismo dobili mamac potpuno prilagođen našim potrebama (željene boje, arome i intenziteta mirisa).
Tokom hladnijeg dela godine, nikakvo dodatno mirisanje nije preporučljivo, jer će češće odbiti ribu no što će je privući, ali se bojenje itekako preporučuje. Naime, većina voda je zimi vrlo bistra, zbog čega je hleb svetle (beličaste) boje u njima previše upadljiv, što ribi može zasmetati. Zato se preporučuje njegovo farbanje, bilo u crvenu boju, koja je aktuelna cele godine, ili još bolje, u zelenu, koja je ribama najprivlačnija tokom zime...

 

(-Ceo tekst možete pročitati u novini Ribolov br 261/2-)

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget